Site-ul oficial al comunei Cenad

Maratonul cântecului și dansului sârbesc – Arad, 7 septembrie 2019

Maratonul cântecului și dansului sârbesc – Arad, 7 septembrie 2019Ziua de 7 septembrie 2019 a fost un prilej de bucurie, ca de fiecare dată, a mlădițelor de a urca pe scena Festivalului de cântec și dans popular sârbesc aflat la cea de-a XXVI-a ediție organizat, anul acesta, la Arad. Publicul prietenos și gazdele primitoare ne-au determinat să îmbrățișăm cu entuziasm invitația de a participa la acest eveniment. 
Îmbrăcați  în haine de sărbătoare și mângâiați de razele palide ale soarelui de toamnă, am participat, alături de echipe din Timișoara, Belobreșca, Socol, Radimna, Sânpetru Mare, Saravale, Sânnicolau Mare, Felnac, Deta, Moldova Veche, Stanciova, la deschiderea programului care a debutat cu o amplă paradă a portului popular. 

După prestația echipei din Cenad, toamna și-a intrat în drepturi, scuturându-și răzleții nori suficient cât să întrerupă programul. Acest moft al toamnei nu a fost motiv de indispoziție deoarece voia bună și programul au  continuat la Sala Expo din Arad.
Bucuria revederii, cu cei pe care i-am cunoscut în anii trecuți, noile prietenii legate, muzica bună și plăcerea de a dansa ne-au ținut în loc, la această petrecere, până târziu în noapte.
Mulțumim Uniunii Sârbilor din România pentru invitația adresată Cenadului de a se alătura acestui amplu și select eveniment, dar și organizatorilor arădeni care s-au dovedit a fi gazde de neîntrecut.
 
Text: Oana și Zoran Erdei
Foto: Liliana Berciu
 
Maratonul cântecului și dansului sârbesc – Arad, 7 septembrie 2019 Maratonul cântecului și dansului sârbesc – Arad, 7 septembrie 2019

 

 

Promovează acest site

Share

Calendar „Cenăzeanul” 2019

 

 

Calendar Cenăzeanul 2021

Vizite din 13 martie 2020