„Călătoria”. Tinerii artiști cenăzeni într-un film documentar de scurtmetraj

Mlădițe cenăzeneÎn data de 23 august 2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Lunga, jud. Timiș, polițiștii de frontieră au sprijinit realizarea unui scurtmetraj intitulat Călătoria, parte din proiectul cultural   Cămine în mișcare/Moving Fireplaces, Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. Acest scurtmetraj este realizat în contextul împlinirii a 100 de ani de la împărțirea regiunii istorice a Banatului între România, Serbia și Ungaria.

Cenadul a răspuns prezent invitației dlui părinte Călin Cojocaru din Comloșul Mare  de a participa la acest amplu și frumos moment istoric desfășurat în localitatea lor. Pe lângă momentul artistic pregătit de dansatorii echipei Mlădițe cenăzene, aceștia s-au implicat și în memorabilul moment de primire a invitațiilor din Serbia și anume Ansamblul Kud Izvor, Nakovo (Serbia). Alături de Ansamblul „Iorgovan” din localitatea Comloșul Mare, românii și sârbii au ridicat granița, la propriu, de la punctul de frontieră Lunga, pentru a se uni în cântec, joc și voie bună. 
Scena a fost frumos amplasată într-un parc, astfel că razele soarelui nu au putut împiedica buna dispoziție a dansatorilor și spectatorilor, dansându-se pe toate aleile acestuia.  
Timp de trei zile, 23-24-25 august 2019, localitățile Comloșul Mare, Lunga, Lenauheim și Comloșul Mic au fost gazde autentice, cu spectacole de teatru, concerte, momente pe ritmuri de fanfară, expoziții, un târg al producătorilor locali, mâncare și multă voie bună. 
Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Cenad pentru pentru că au făcut posibilă implicarea  noastră la acest  eveniment.
 
Text: prof. înv. prim. Oana Erdei
Foto: Liliana Berciu

Promovează acest site

Share

Calendar „Cenăzeanul” 2019

 

Calendarul personalizat pentru 2020

Calendar Cenăzeanul 2021

Vizite din 13 martie 2020